Gatekunst i Sandvika

Når koronaen begrenser reisemulighetene, er det bare å ta beina fatt og bli turist i egen by. Jeg har tatt en runde og sett på gatekunsten i Sandvika.

Gatekunst i Sandvika? Ja visst. Det er noen fine motiver her, mye takket være Bærum Kunstforenings Street Art-prosjekt i 2014, der graffitikunstnere forvandlet grå og triste betongvegger til fargerike blikkfang. Her er noen av verkene pluss noen flere, alle i og rundt gågata, Rådmann Halmrasts vei.

Det nyeste innslaget er «Concrete Jungle» fra 2020, en jungel med fugler og planter som slynger seg rundt åtte av betongsøylene under jernbanebroa over Løkketangen parkeringsplass. De ser kanskje små ut under den massive broa, men de dekker faktisk 200 kvadratmeter til sammen. Artisten er Xenz (som i «sense»), en britisk gatekunstner.

Jobben, som ble produsert av Street Art Oslo, tok fem dager. Her er en video av spraybokseksperten i aksjon:

På parkeringsplassen ved Løkketangen/Andenæsgården, mellom Sandvikselva og jernbanestasjonen, støter vi på fargerik graffiti som gir liv til en kjedelig mur, og innerst i hjørnet to sjakkspillere, fullt konsentrert om spillet. Sjakkgraffitien ble malt av Mue Bon og Alex Face, kunstnere fra Thailand, i forbindelse med Street Art-prosjektet i 2014. Figuren i kanindrakt og fuglen går igjen i flere av arbeidene deres.

På vei nedover gågata kommer vi til Otto Sverdrups plass og Helgerudgården og blir møtt av Thomas Stønjums sommerfuglvinger, som kom på plass i 2020. Dette er et «instagrampunkt» der man kan stille seg opp og ta bilde av seg selv med vinger. De har tre forskjellige størrelser, slik at alle finner et par som passer – bare se her.

Ved trappetrinnene opp til Helgerudgården finner vi «Tigger» og «I used to be your neighbor» av Varg Wolfgang, også en del av det nevnte Street Art-prosjektet i 2014.

På Otto Sverdrups plass, vendt mot Kunnskapssenteret, er en hel mur dekket av graffiti malt av Thomas Stønjum og KidOne.

Ved Kunnskapssenteret finner vi også inngangen til parkeringshuset under Helgerudgården. Hama Woods brukte hele veggen da hun malte «Chasing donuts» i 2014. Vi ser ekorn som prøver å få tak i en donut. «Mange har en feil retning i livet sitt, og higer etter det som ikke er bra. Dette prøver jeg å få tak i», sa Woods om kjempebildet sitt.

Kinoveien er en sidegate til gågata. Herfra er det inngang til BAKgården (uterestaurant, scene m.m.), med en rød gullfisk, en blå havskilpadde og rosa flamingoer på tunnelveggen. Artister: Mx2 graffiti.

Helt nederst i gågata, på lekeplassen vis-à-vis Bærum Rådhus, er det noen fargeglade trapper. Andreas Sulte malte dem i 2020. De tar seg godt ut i snøen.

Og helt øverst i gågata, der bussholdeplassen er, flekker disse monstrene tenner. Dessverre finner jeg ikke noe informasjon om dem, men jeg fikk et godt bilde:

Naturen selv vil ikke være dårligere og lager sin egen street art fra tid til annen, som vinterveggen her på jernbanebroa i Sandvika. Snøen på muren skaper en bølgeeffekt. Jeg sto en stund og ventet på at noen med riktige klesfarger skulle komme gående, og som tur var kom det to kledd i sort og grått.Kategorier:Reiser og opplevelser

Stikkord:, , , , , ,

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: