Den perfekte notatboken, finnes den?

Gode ideer fortjener en fin notatbok, men for notatboknerder er det ikke bare, bare å velge. I hvert fall ikke bare én. Kanskje har du en for notater, en for kortfortellinger, en for artikler og en for hvert reiseprosjekt. Pluss noen til, avhengig av humør. Eller kanskje du vil skrive forfatternotatene dine i notatbøker som er så solide at de holder i flere tiår og blir liggende i en eske på loftet til undrende etterkommere finner dem. Eller hva med en notatbok du kan bruke i dusjen eller tømme i mikrobølgeovnen?

Selv brukte jeg en tradisjonell journalistblokk til daglig, men ønsket å oppgradere til mer praktiske notatbøker. I stedet for å lide valgets kvaler foran notatbokhyllen i butikken bestemte jeg meg for å gå systematisk til verks, først ved å definere hva jeg faktisk var ute etter, dernest å søke høyt og lavt på nettet. For meg er omslaget viktig for inspirasjonen, og funksjonaliteten er vel så viktig:

  • Notatbøkene må være så små og tynne at de får plass i vesken og kan bli med overalt.
  • De må ligge flatt slik at jeg kan skrive på hele siden, også inntil innbindingen.
  • De må gjerne ha en stropp som holder boken lukket.

Så var det på tide å velge – noe annet enn Moleskine. Ikke et vondt ord om denne klassiske og stilrene notatboken, men den er overalt og fristet ikke. Blant notatbøkene jeg tittet på, var Baron Figs Confidant, Field Notes’ Expedition, som tåler vær og vind og er testet på en ekspedisjon til Sydpolen og tilbake igjen, og Fiorentinas Ciak, som har skinnomslag og støtter bruk av fyllepenn. Jeg fant til slutt noen som oppfylte kriteriene mine: Leuchtturm med sine nummererte sider og innholdsfortegnelse. Paperblanks med et inspirerende omslag for Den store romanen. Og siden jeg var i svart/hvitt-modus akkurat da, valgte jeg to skrivebøker i retrostil fra Go Stationery, den ene med prikker, den andre med striper.

Leuchtturm

Leuchtturm har funksjonaliteten jeg trenger for bruk på farten: Papir som er godt å skrive på, sidenummerering og en egen side for innholdsfortegnelse, en merkelapp som kan limes på bokryggen for å indikere innholdet, og flere perforerte ark bakerst som kan rives av uten å skade de andre sidene. Leuchtturm har stropplukning og åpnes flatt. Den fås i flere størrelser fra A4 til A7. Jeg gikk for en lommeutgave i A6-format i smaragdgrønt (den antrasittgrå er også stilig) og utstyrte den med en pennholder. Penner har det med å komme bort, for så å dukke opp på de mest uventede steder.

Paperblanks

Dette er stilige notatbøker med omslag i klassiske mønstre, som skapt for kreativ skriving. De fås i mange størrelser, med stropplukning, metallås eller magnetisk lukning, og åpnes flatt, uten den sedvanlige «bulen» på midten. Nedenfor: ornamental Azure, Jama i Fabulous Footwear-serien og Blue Cats & Butterflies. Jeg valgte sistnevnte.

Jeg fant altså noen «perfekte» notatbøker til slutt, men så dukket det opp et annet problem: De er så fine at jeg kvier meg for å ta dem i bruk. Jeg bruker fortsatt journalistblokken.

Tøm notatboken i mikroen, og ta notater i dusjen

Disse har jeg ikke prøvd selv, men de vakte min nysgjerrighet.

Rocketbook Wave

Hvis du bruker Rocketbook Wave med en Pilot FriXion-penn, kan du lagre innholdet i nettskyen ved hjelp av smarttelefonen og deretter stikke notatboken i mikrobølgeovnen i 30 sekunder for å fjerne innholdet og gjøre boken klar for gjenbruk. Det er det spesielle blekket som gjør susen. Du sparer trær og kan koke opp en kopp tevann i samme slengen. Se videoen nedenfor.

AquaNotes

Ideer kommer i dusjen også, og forsvinner like fort som alle andre steder. AquaNotes er en vanntett notatblokk som du fester på dusjveggen. EpicReviewGuys har testet den:

Se også:

The Pocket Notebooks of 20 Famous Men. Ernest Hemingway, Mark Twain, Ludwig van Beethoven, Pablo Picasso og Leonardo da Vinci hadde alltid en notatbok med seg.

Notebook Stories. Facebook-side for seriøse notatbokentusiaster.Kategorier:Les/skriv

Stikkord:,

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: