Zol H: Hverdagsskriverier

Hurtigruten minutt for minutt

Posted in Kommentarer by Solveig Hansen on 17.6.2011

«Det er en Dash Q-300», var en av kommentarene i chatteforumet NRK har opprettet i anledning hurtigruteturen fra Bergen til Kirkenes. Kameraet om bord på M/S Nordnorge fulgte en Widerøe-maskin som tok av fra Molde. Et langt minutt kunne vi følge flyet til det gled ut av bildet. «Det er Widerøes WF519 til Bergen», kunne en seer i Bergen opplyse om, «jeg skal si fra når den lander her.»

Slike kommentarer går frem og tilbake mellom chatterne, omtrent som småpraten på dekket på Hurtigruten, tenker jeg. Jeg er vanligvis en utålmodig person som vil at ting går kjapt, men jeg oppdaget at jeg liker de lange stille stundene der bølgeskvulpene er den eneste lyden vi hører, og baugkameraet er våre øyne til styrbord og babord og rett frem. Jeg tror jeg skjønner hvorfor så mange tar den elleve dager lange sjøreisen fra Bergen til Kirkenes og tilbake igjen.

I skrivende stund har vi lagt Molde bak oss. Etter en regntung dag tittet sola endelig frem, akkurat lenge nok til at vi kunne seile inn i solnedgangen ved avgang fra rosenes jazzby. Innseilingen dit var like stemningsfull, der vi ble eskortert inn av moldensere i småbåter, akkompagnert av Tore Ljøkjels saksofontoner.

Jeg «gikk om bord» i Geirangerfjorden og fulgte med til Ålesund og Molde. Planen er å henge med til Kristiansund, som vi ankommer kl. 0130 i natt, og hoppe på igjen når vi nærmer oss naturperlene i Nordland. Dette er en ren og skjær nytelse!

Og til underretning: Widerøes maskin WF519 ble observert igjen kl. 2138, idet den gikk inn for landing på Flesland.

Reklamer

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s