Dårlig NSB-mat? Ring Peppes!

Et varmt måltid hører liksom med på en lang togtur. Men hva gjør du når NSBs matservering svikter og du holder på å sulte i hjel på toget mellom Oslo og Bergen? Svar: Prøv å ringe Peppes Pizza på Geilo.

Det var på vei opp Hallingdal jeg oppdaget at tørre baguetter omtrent var det eneste som fantes av mat på toget. De manglet noe utstyr på grunn av avsporingen et par dager tidligere og kunne ikke tilberede noe, ble jeg fortalt da jeg stakk innom restaurantvognen for å hente en meny til pensjonistparet som satt rett overfor meg i komfortvognen lengst fremme i toget. De var på vei til 80-årslag i Bergen.

Praten går
– Middag i restaurantvognen hører liksom med, sa offiseren på den andre siden av midtgangen.

Han skulle forelese på Sjøkrigsskolen. Ved siden av ham satt en ung dame som hadde tenkt å bruke togturen til å skrive en presentasjon, og en mann som straks hadde dratt frem PC og papirer for å forberede et foredrag om ny pensjonsavtale. Men medbrakte PC-er ble raskt lukket og notatblokker lagt til side. Bergensdetektiv Varg Veum fikk hvile mellom lukkede permer i «Dødens drabanter», som jeg hadde tatt med for anledningen. I stedet pratet vi oss gjennom dagen. Om bikkjer, Irak, hvor høye jagerflygere kan være, pensjonssparing, gamle dagers hvite duker og kelnere i togrestauranter, andre verdenskrig.

Offiseren spanderte en Farris på pensjonistfruen fordi hun hadde sett slagskipet Tirpitz under krigen.

Pizza på perrongen
Det var alt annet enn hvite duker og kelnere i togrestauranten denne dagen.

– Kanskje vi skulle bestille en pizza? foreslo offiseren.

Og slik ble det. Mellom tunnelene fikk jeg kontakt med Opplysningen 1881 og ba om numrene til samtlige pizzabarer på Gol og Geilo.

– Vi holder på å sulte i hjel på toget mellom Oslo og Bergen, forklarte jeg.

Redningen ble Peppes Pizza på Geilo, enda de ikke kjører ut pizza til vanlig. Kl. 14:40 sto pizzabudet som avtalt på perrongen med to store pizzaer nr. 6, American Way. Den med kjøttboller.

NSB: 0 – Peppes: 1.

Hver til vårt
På Bergen stasjon tok vi hverandre i hånden og takket for turen, en litt skravlesyk gjeng som hadde tilbrakt noen tilfeldige timer i hverandres selskap. Jeg aner ikke hva mine medpassasjerer het, og jeg tror neppe vi møtes igjen. Men, som man sier, alle var enige om at det hadde vært en hyggelig dag.

Jeg håper de rakk å forberede seg til sine respektive presentasjoner dagen etter.

(c) Zol H.Kategorier:Reiser og opplevelser

Stikkord:

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: